INDEKS-MAZ İzmir Enternasyonal Fuarında ziyaretçileri ile buluştu
22
EKİ
İzmir Ulukent’te 50.000 m2 alan üzerine kurulu INDEKS-MAZ Türkiye fabrikası ilk planda yılda 12.000 adet Çekici, Kamyon ve Otobüs üretmeyi planlıyor.

Türkiye pazarına yeni girecek olan MAZ firması Indeks A.Ş. ile lisans sözleşmesini imzalayarak İzmir’de üretime başladı. MAZ’ın dünya üzerindeki ikinci üretim tesisi olan Türkiye fabrikası iç ve dış pazar satışları açısından ekonomimizde yeni bir soluk olacak. Ürün gamı oldukça geniş olan MAZ’ın ilk planda Türkiye’de Çekici, Belediye tipi otobüsleri ve kamyon üretimi yapması planlanmakta. 35.000 den fazla çalışanı olan MAZ’ı diğer üreticilerden ayıran özelliği ise müşterilerinden talep gelmesi halinde çöp, itfaiye, vinç, treyler gibi araç üzeri ekipmanları da  kendi tesislerinde üreterek müşterilerine hazır araç sunabilmesi.

Pazara sunulacak INDEKS-MAZ araçlarında ağırlıklı olarak Mercedes motor ve ZF şanzıman ürünleri kullanılacak. İlerleyen dönemlerde araçlardaki yerli parça kullanım oranının % 70’e ulaşması hedeflenmekte.

Dünyada ki en geniş ürün gamına sahip fabrikalardan biri olan MAZ fabrikası, tüm ürünlerini Türkiye ve bağlı ülkelerde satış imkanı sunacak.

İndeks A.Ş.;  Türkiye’de MAZ ile ilgili bayilikler vermeye başladı, Rusya dışındaki tüm ülkelerde distribitörlük  verilecek ve en kısa sürede bayi yapılanmasını tamamlayarak pazarda yerini alacak.